2018-05-31 18:58 #0 av: Hambiras

Ge ett barn en ny leksak -- nästan varje leksak -- och chansen är stor att du har fått en glad unge. Unga barn i allmänhet inte är så petig när det kommer till baby leksaker och leksaker, men föräldrar bör vara.

Leksaker är mer än bara leksaker, dock, och samtidigt som de ska vara roliga, de bör också vara åldersanpassad, utvecklande och säker. "Lek är så viktigt i den sociala, mentala, fysiska och känslomässiga utvecklingen hos barn, säger Vicki Panaccione, PhD, en barn psykolog och grundare av Bättre Föräldraskap Institutet. "Leksaker bör ses som utvecklande verktyg för lärande."

När du väljer ålder-lämpliga baby leksaker eller leksaker för barn, hålla dessa tips i åtanke:

Håll dem enkla.

Leksaker som gör för mycket tillåt inte barn att använda sin egen fantasi. Dockor och uppstoppade djur att prata, sjunga eller direkt barnen att trycka på vissa knappar i huvudsak ta hand om spela situationen när barn bör vara en för att styra åtgärder. "När en leksak är för specifikt, det är begränsande och det förnekar barnet förmågan att använda sin fantasi, säger Panaccione. "De bästa leksakerna är ofta de enklaste -- block-eftersom de gör det möjligt för barnen att vara kreativa och spontana."

Sätta gränser för elektroniska leksaker och tv-spel.

Vi lever i en elektronisk ålder, och alla föräldrar som tror att hon kan behålla sitt barn-även ett litet barn -- bort från datorer och som alltid skojar själv. Men för yngre barn, i synnerhet, är det viktigt att sätta gränser. Forskning har föreslagit att elektroniska leksaker innebära flera möjliga risker för barns hälsa och utveckling, inklusive hörselnedsättning (från högljudda leksaker), viktökning (från att vara inaktiv medan du spelar), och språket och utvecklande förseningar. En nyligen genomförd studie vid Temple University har visat att pedagogisk leksaker som inte behöver ett barn för att göra någonting men titta främja en passiv lärande stil, som kan blanda sig med att lära sig att tänka självständigt.

Elektroniken kan också påverka ett barns koncentrationsförmåga, säger Linda Crowe, PhD, professor i kommunikationsvetenskap och Störningar Programmet vid Kansas State University. "Leksaker som har blinkande lampor och en ständig förändring och rörelse inte behöver ett barn för att uppmärksamma alla på en sak väldigt länge. Barn som använder dessa leksaker ofta kan det vara svårt att fokusera på något som en bok, eller icke-rörliga leksak."

Enligt American Academy of Pediatrics, barn under 2 års ålder bör inte titta på TV eller spela dator spel på alla; barn över 2 bör ha sina "screen time" begränsat till 1-2 timmar per dag.